Борисов се озовава в една реалност, която му е много трудно

...
Борисов се озовава в една реалност, която му е много трудно
Коментари Харесай

Бориславова: С избора на Главчев ГЕРБ загубиха роля на удобна опо...

" Борисов се озовава в една действителност, която му е доста мъчно да ръководи, а на моменти му е доста мъчно и да схваща. Той се озовава в една обстановка, в която няма лостове на въздействие, които имаше преди. Лидерът на ГЕРБ има наследството от последните 12 години, в които държи перманентната власт през регулатори и през служби ", сподели тя.

 

Относно избора на Румен Радев за длъжностен министър председател в лицето на Димитър Главчев Лена Бориславова съобщи:

" Радев трябваше да реши дали да избере ярка политическа фигура на ГЕРБ, или господин Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ", и той направи своя избор. Любопитното е, че този избор очевидно бил изработен още преди да минат формално всички съвещания ".

" С избора на Главчев ГЕРБ изгубиха роля на комфортна съпротива в ръководство ", допълни тя.

 

По думите ѝ в диалога си с господин Гюров, Радев по никакъв метод не е отворил темата Андрей Гюров да бъде длъжностен министър председател. 

" Решението за това да се избере блестящо лице на ГЕРБ е било направено отдавна, следващите срещи са били безусловно проформа ", допълни тя.

Според нея е мъчно да избягаме от безусловно кристалния отговор, че Димитър Главчев е блестящо политическо лице на ГЕРБ.

 

" Радев, както в предходни години, целеше да си избере самоволно аватар, посредством който да прокарва 30-годишни политики в енергетиката, без да носи отговорност за това. Защото няма електорална опция да бъде оценена тази негова политика, тъй като неговият мандат изтича ".

Относно въздействието на Борисов Лена Бориславова разяснява:

 

" Преди 9 месеца господин Борисов, по разнообразни аргументи, които той не утвърждава и не са му приятни, му се наложи да влезе в една договорка, която беше неизгодна за него. Защото няма толкоз ярки политически лица на ГЕРБ в кабинета, а неизгодна, тъй като му се наложи за първи път, евентуално в неговата политическа кариера, той да се преценява с политически партии и водачи, които не са от неговата порода. Това не е нашата коалиция ПП-ДБ. Ние не сме хора, които може да управляваш с компромати, да вземем за пример. Той не може да ни изкоши по метод, по който е привикнал да изкошава свои и непознати, с цел да прави това, което си желае. Също по този начин, ние нямаме, не изповядваме неговите аргументи и претекстове да бъдем в политиката ".

 

" Влезли сме в това нещо, наречено българска политика, точно поради това, че разбираме по различен метод правенето на политика и задачите ни не са да вземем нещо за себе си, а да се опитаме всички дружно да живеем в един по-добър свят ", заключи тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР